Boat icon

centrum van amsterdam

Eiland Oostenburg is een stoere wijk aan het water in het centrum van Amsterdam, met alle voorzieningen óp het eiland. Voor jong en oud. Een unieke woonomgeving voor iedereen die houdt van een levendige stadse sfeer.

Tower icon

winkeltjes en barretjes

Het eiland had al een grote aantrekkingskracht op mensen van buiten. Met café-restaurants Roest en Rosa & Rita als publiekstrekkers. Die aantrekkelijkheid neemt de komende jaren alleen maar toe met de komst van nog veel meer horeca en winkeltjes. Van trendy restaurantjes tot de gezellige hippe boetieks op het eiland en in de nabijgelegen Czaar Peterstraat.

House/money icon

dutch design-architectuur

De panden zijn gebouwd met typisch Nederlandse signatuur, ontworpen door vooraanstaande Nederlandse architectenbureaus. Van een Amsterdams grachtenpand tot een circulair appartementsgebouw.

House/money icon

eigen grond, geen erfpacht

Alle woningen staan op eigen grond, dus als nieuwe bewoner heeft u niets te maken met erfpacht. Nu niet en in de toekomst niet. Dat scheelt in woonlasten, administratie en gemeentelijk gedoe.

Tower icon

daktuinen en binnentuinen

Op uw fijne balkon, de groene dakterrassen of in de weelderige binnentuin geniet u van alle rust, het water en de buitengewone eilandsfeer. Al deze voorzieningen dragen bij aan de leefbaarheid van het eiland.

Parking icon

hoogwaardige nieuwe stadswijk

Ieder pand heeft zijn eigen architect, wat zorgt voor verscheidenheid en identiteit. Unieke, duurzame en energiezuinige gebouwen met luxe woonproducten, schitterende uitzichten en eersteklas openbare ruimten.

Tower icon

duurzaam en comfortabel

Bij de bouw wordt waar mogelijk gebruikgemaakt van circulaire bakstenen, duurzaam hout en vergruisd oud beton. Waar mogelijk worden hergebruikte materialen toegepast en slimme installaties zorgen voor extra comfort en minder energieverbruik. Zo hebben alle woningen op Eiland Oostenburg een EPC-waarde die een heel stuk lager ligt dan de norm van 0,4.

Tower icon

De 10 van
eiland oostenburg

Tower icon

autoluw eiland

Eiland Oostenburg wordt omgetoverd tot een prachtige, aangename en autoluwe stadswijk. Fietsers en wandelaars hebben hier voorrang. Een superieure plek aan het water waar u op topniveau woont, werkt en leeft. Parkeren kan in het centraal gelegen parkeerhuis.

Tower icon

connected en bereikbaar

Door de centrale ligging bent u met het openbaar vervoer zo op het centraal station. En met de auto bent u snel op de ring van Amsterdam, op weg naar Schiphol of de rest van Nederland. Fietsers staan zo in het Museumkwartier, op de Dam, de Albert Cuyp of in De Pijp. Als de nieuwe fietsroute is aangelegd, bent u vanuit Eiland Oostenburg ook met de fiets in no time op Amsterdam CS.

Tower icon

wonen aan het water

De woningen liggen direct aan de Wittenburgervaart. U kijkt uit over de gezellige VOC-kade en het water. In de Werkspoorhal, het ontmoetingshart van het eiland, zijn veel recreatieve evenementen door het jaar heen. Via het water is een directe vaarverbinding met het IJ en het centraal station.