INNERCITY LIFE.
EILAND OOSTENBURG/

Oostenburg is nu al erg geliefd bij Amsterdammers door populaire horecagelegenheden zoals Rosa&Rita en Roest. Ook het INIT-gebouw, waarin onder andere de redacties van Het Parool en De Volkskrant zijn gevestigd, is een goede bekende van de stad. Met de toekomstige woon-, werk en leefmogelijkheden is het voor iedereen op of om Oostenburg thuiskomen.

De transformatie van werkeiland Oostenburg tot aantrekkelijke waterrijke buurt gebeurt in een aantal fasen. Oostenburg wordt vormgegeven als een typisch Amsterdamse stadswijk met een mooie mix van huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid. Een woon-, werk- en leefplek voor Amsterdammers binnen de ring, maar wel op een eiland in de luwte van het centrum.

Kristiaan Borret

Visie

Kristiaan Borret

Vlaamse stedenbouwer Kristiaan Borret, supervisor voor Oostenburg, heeft een heldere visie op de gebiedsontwikkeling op Oostenburg. “Oostenburg wordt een stoere en contrastrijke plek met een industrieel karakter en veel architecturale verscheidenheid. Waar het soms botst en niet alles perfect harmonisch is, maar dat maakt het juist misschien spannend. Het moet lijken alsof de wijk geleidelijk is gebouwd. Met verschillende kleuren baksteen en wisselende gevels. Soms met een dakterras waar je het niet verwacht. Als een stad die beetje bij beetje is gegroeid.”

“Het mag af en toe een beetje schots en scheef zijn. Als een gebouw uit de lijn staat is dat niet erg. Dat levert misschien een interessant hoekje op. Ik heb liever architectuur die je mooi of lelijk vindt, love it or hate it.”

Lees hier het hele artikel uit het Petersburgjournaal.